zavod.ravnopavnost@vojvodina.gov.rs +381 21 66 15 133

Завод за равноправност полова ове године прославља десет година од одржавања манифестације „Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини“ којом се обележава Међународни дан сеоских жена (15. октобар).
Догађај ће бити одржан у недељу, 14. октобра 2018. године у Новом Саду, у аули  конгресног центра Мастер Новосадског сајма (Хајдук Вељкова 11) од 10 до 16 часова.

Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини је традиционална манифестација Завода за равноправност полова на којој сваке године учествује преко двеста удружења жена из целе Војводине, а обележава се поводом Међународног дана сеоских жена – 15. октобар. Овај дан установљен је Резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација 2007. године, како би земље широм света указале на посебан допринос жена на селу, на њихову кључну улогу на селу у унапређењу пољопривреде и руралног развоја, унапређењу квалитета хране и елиминисању сиромаштва на селу.

Циљ манифестације је промовисати креативност и предузетнички дух жена из руралних подручја Војводине и представити производе удружења жена, пре свега њихове рукотворине, сувенире и традиционалну војвођанску храну.

Позивамо сва удружења жена са села, као и предузетнице да се пријаве и представе свој рад.
Образац пријаве за учешће на Сајму можете преузети овде
Рок за пријаву је 30. септембар 2018. године.