Povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena, Zavod za ravnopravnost polova, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Opština Inđija, su 15. oktobra 2011. godine u pešačkoj zoni opštine, organizovali “Izložbu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini”. Time je nastavljena kontinuirana promocija stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini i programi podsticanja ekonomskog osnaživanja žena AP Vojvodine. Učestvovalo je 160 udruženja seoskih žena iz Vojvodine.

Manifestaciju su pratili sledeći tematski programi:
– Koncert ženskih folklornih grupa u Vojvodini,
– Izložba fotografija „Žene na selu u Bojvodini“,
– Predstavljanje pokrajinskih programa za podršku seoskim ženama u Vojvodini,
– Prezentacija dobrih praksi i donatorskih programa za unapređenje položaja žena na selu.

Izložbi su prisustvovali predstavnici/ce Narodne skupštine, republičkih ministarstava, Skupštine i Vlade AP Vojvodine, pokrajinskih sekretarijata i lokalnih samouprava, Turističke organizacije Srbije i Vojvodine, Privredne komore, gosti iz regiona i mediji.
Na koncertu je učestvovalo ukupno 7 ženskih folklornih grupa iz Novog Slankamena, Inđije, Ruskog Krstura, Tavankuta, Stare Pazove, Mužlje i Ženska pevačka grupa Bunjevačkog kulturnog centra.
U okviru manifestacije predstavljeni su i pokrajinski programi za podršku seoskim ženama u Vojvodini, kao i donatorski programi u okviru USAID podrške unapređenju položaja žena na selu i agrobiznisu i dobre prakse u oblastima: žene u poljoprivredi, organska proizvodnja i bio-bašte, žene i nove tehnologije.