Međunarodni dan seoskih žena obeležen je petom Izložbom stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini u subotu, 21. septembra 2013. godine u Kikindi.
Manifestaciju su otvorili predstavnici pokrajinskih institucija i lokalne samouprave.
Na platou ispred Gradske kuće, održana je izložba rukotvorina ženskih seoskih udruženja u Vojvodini gde je učestvovalo 180 ženskih seoskih udruženja iz 39 opština i gradova Vojvodine, kao i ženska udruženja iz Rumunije i Mađarske. Izložene su autentične rukotvorine i proizvodi koji čuvaju tradiciju i bogato kulturno nasleđe vojvođanskog višenacionalnog ambijenta.
Manifestaciju su obeležili brojni programi poput Sajma cveća, radionice na temu značaja i razvoja seoskog turizma, akcije povodom Svetskog dana srca, izložba skulptura u terakoti simpozijuma „TERRA“, kao i promocija knjige „Civilizacija i žena“ autorke Slađane Milošević.
U okviru petog Sajma stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini održan je Forum za prekograničnu saradnju seoskih žena na temu „Poljoprivredom do ekonomski snažnije seoske žene“. Na Forumu je pored seoskih žena iz Vojvodine, prisustvovalo i 50 nezaposlenih žena i preduzetnica iz Bač-Kiškun županije. O značaju ženskog preduzetništva, organskoj proizvodnji, kao i primerima dobre prakse u oblasti samozapošljavanja, govorile su profesorka emerita sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu dr Branka Lazić, sociološkinja profesorka dr Slobodanka Markov, kao i nekoliko žena iz Mađarske i Vojvodine.
Posetioci i učesnici bili su u mogućnosti da izaberu suvenir manifestacije pod nazivom „Mojih ruku delo”, sa ciljem podsticanja osmišljavanja suvenira karakterističnih za AP Vojvodinu. Većinom glasova izbran je suvenir „Stalaža sa zimnicom“ koje je kandidovalo Udruženje žena „Vredne ruke Banata“ iz Vladimirovca.