Direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović otvorila je u subotu 5. novembra 2016. godine 6. Festival hrane „Al‘ se nekad dobro jelo, baš!“ u Rakovcu u organizaciji Udruženja žena „Gorska ruža“.

Festival domaće hrane koji ima za cilj promociju vojvođanske hrane i turizma okupio je preko 20 udruženja žena iz cele Vojvodine u nameri da na ovaj način promoviše svoju lokalnu zajednicu i privuče pažnju javnosti na potencijale koje ovo mesto ima.

 

Otvarajući manifestaciju direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović izjavila je da će Zavod i dalje podržavati događaje ovakvog tipa jer je entuzijazam koji pokazuju žene iz svih krajeva Vojvodine, pri tom se same organizujući, potrebno podstaći fondovima i sredstvima Zavoda i Pokrajinske vlade.

Skupu se takođe obratila i pomoćnica za ravnopravnost polova i demografiju Svetlana Selaković koja je istakla da Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, na čelu sa Pokrajinskom vladom, podstiče aktivizam i žensko stvaralaštvo putem konkursa za finansiranje projekata u oblasti ravnopravnosti polova sa ciljem unapređenja položaja žena i ravnopravnosti polova u AP Vojvodini.

Rad sa seoskim ženama predstavlja jednu od vodećih i najvažnijih delatnosti Zavoda.

Saradnjom sa 340 udruženja žena na selu kroz edukativni i istraživački rad, informatičke obuke i obuke za unapređenje poslovnih veština, Zavod nastoji da doprinese poboljšanju ekonomskog položaja i kvaliteta svakodnevnog života žena u seoskim sredinama, i poveća vidljivost ove društvene grupe i njihove mnogobrojne doprinose očuvanju kulture i života seoskih zajednica Vojvodine.