Директорка Покрајинског завода за равноправност полова Диана Миловић отворила је у суботу 5. новембра 2016. године 6. Фестивал хране „Ал‘ се некад добро јело, баш!“ у Раковцу у организацији Удружења жена „Горска ружа“.

Фестивал домаће хране који има за циљ промоцију војвођанске хране и туризма окупио је преко 20 удружења жена из целе Војводине у намери да на овај начин промовише своју локалну заједницу и привуче пажњу јавности на потенцијале које ово место има.

Отварајући манифестацију директорка Покрајинског завода за равноправност полова Диана Миловић изјавила је да ће Завод и даље подржавати догађаје оваквог типа јер је ентузијазам који показују жене из свих крајева Војводине, при том се саме организујући, потребно подстаћи фондовима и средствима Завода и Покрајинске владе.

Скупу се такође обратила и помоћница за равноправност полова и демографију Светлана Селаковић која је истакла да Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, на челу са Покрајинском владом, подстиче активизам и женско стваралаштво путем конкурса за финансирање пројеката у области равноправности полова са циљем унапређења положаја жена и равноправности полова у АП Војводини.

Рад са сеоским женама представља једну од водећих и најважнијих делатности Завода.

Сарадњом са 340 удружења жена на селу кроз едукативни и истраживачки рад, информатичке обуке и обуке за унапређење пословних вештина, Завод настоји да допринесе побољшању економског положаја и квалитета свакодневног живота жена у сеоским срединама, и повећа видљивост ове друштвене групе и њихове многобројне доприносе очувању културе и живота сеоских заједница Војводине.