Povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena, Zavod za ravnopravnost polova, promovisao je 11. oktobra 2014. godine u Apatinu ženski seoski aktivizam u okviru tradicionalne manifestacije „Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini”.

Izložba rukotvorina i proizvoda ženskih seoskih udruženja u Vojvodini održana je na Gradskom trgu u Apatinu, a učestvovalo je 160 ženskih seoskih udruženja iz 36 opština i gradova Vojvodine.
Manifestaciju su obeležili brojni programi poput promocije potencijalnih vojvođanskih suvenira: oslikane tikve, uramljene slike vojvođanskih salaša, mini špajz u teglicama, oslikani etno-medenjaci i kočije od medenjaka; izložba skulptura vajarke Jovane Momčilović iz Apatina, kao i izložba proizvoda polaznika i polaznica edukativnog kursa „Znanje svima“ u okviru projekta Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine.

Izložba „Fotoportreta seoskih žena u Vojvodini“ bila je postavljena u Galeriji Meander u Apatinu, a posetioci su kroz fotografije imali priliku da se upoznaju sa svakodnevnim životom žena sa sela koje su do sada uvek bile na marginama društvenih događaja. Fotoportreti kroz primere dobrih praksi i netipične poslove koje obavljaju žene ukazuju na činjenicu da kod žena iz ruralnih područja postoji spremnost da menjaju svoju ulogu u porodici, zajednici i društvu uopšte.
Zavod za ravnopravnost polova je u okviru šestog Sajma stvaralaštva seoskih žena u Apatinu obeležio svoj jubilej – 10 godina od osnivanja. Tom prilikom predstavljeni su brojni programi, projekti i aktivnosti naše ustanove koja je od 2004. godine ostvarila važne, vidljive i merljive rezultate u različitim oblastima, koristeći inovativne strategije za upoznavanje javnosti sa najznačajnijim pitanjima rodne ravnopravnosti.