Поводом обележавања Међународног дана сеоских жена, Завод за равноправност полова, промовисао је 11. октобра 2014. године у Апатину женски сеоски активизам у оквиру традиционалне манифестације „Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини”.
Изложба рукотворина и производа женских сеоских удружења у Војводини одржана је на Градском тргу у Апатину, а учествовало је 160 женских сеоских удружења из 36 општина и градова Војводине.
Манифестацију су обележили бројни програми попут промоције потенцијалних војвођанских сувенира: осликане тикве, урамљене слике војвођанских салаша, мини шпајз у теглицама, осликани етно-медењаци и кочије од медењака; изложба скулптура вајарке Јоване Момчиловић из Апатина, као и изложба производа полазника и полазница едукативног курса „Знање свима“ у оквиру пројекта Стручне службе за реализацију програма привредног развоја АП Војводине.

Изложба „Фотопортрета сеоских жена у Војводини“ била је постављена у Галерији Меандер у Апатину, а посетиоци су кроз фотографије имали прилику да се упознају са свакодневним животом жена са села које су до сада увек биле на маргинама друштвених догађаја. Фотопортрети кроз примере добрих пракси и нетипичне послове које обављају жене указују на чињеницу да код жена из руралних подручја постоји спремност да мењају своју улогу у породици, заједници и друштву уопште.
Завод за равноправност полова је у оквиру шестог Сајма стваралаштва сеоских жена у Апатину обележио свој јубилеј – 10 година од оснивања. Том приликом представљени су бројни програми, пројекти и активности наше установе која је од 2004. године остварила важне, видљиве и мерљиве резултате у различитим областима, користећи иновативне стратегије за упознавање јавности са најзначајнијим питањима родне равноправности.