Манифестација је одржана у Зрењанину 15. октобра 2016. године на главном тргу у центру града. Као и сваке године, догађај је био посвећен представљању стваралачких потенцијала и производа сеоских жена и женских удружења из Војводине са циљем повећања видљивости ове друштвене групе као посебно значајне, а при том веома сиромашне и недовољно признате у друштву.

Сајам у Зрењанину био је конципиран у четири тематске целине у оквиру којих су жене са села представиле своје производе: органску храну, ткање и рукотворине, старинске колаче и сувенире. Сајам је окупио више од 200 сеоских женских удружења из 37 општина и градове у Војводини што јасно указује на константно интересовање за овај облик њихових јавних наступа и презентовања производа и рукотворина карактеристичних за вишенационалну Војводину.
Пратећи програм манифестације обухватио је и Изложбу „Знамените жене Великог Бечкерека – Петровграда – Зрењанина у периоду 19. век – прва половина 20. века“ која је била отворена дан раније, 14. октобра у 17 часова на Тргу слободе у Зрењанину.