Direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Stanislava Malić-Gostović sastala se 19. januara 2021. godine sa predsednicom Odbora za ravnopravnost polova Latinkom Vasiljković i koordinatorkom Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine Stojankom Lekić kako bi dogovorile zajednički plan aktivnosti i delovanja u narednom periodu.

Prema rečima direktorke Zavoda, institucionalna saradnja je veoma važna, a rodni mehanizmi moraju da sarađuju i zajedno učestvuju u planiranju i kreiranju mera, akcija i programa u oblasti ravnopravnosti polova koje sprovodi Pokrajinska vlada i njeni izvršni organi.

Odbor za ravnopravnost polova kao skupštinsko radno telo, Ženska parlametarna mreža kao neformalno telo Skupštine AP Vojvodine i Zavod za ravnopravnost polova kao ustanova koju je osnovala Skupština APV osim što imaju istog osnivača, imaju i zajednički cilj, a to je sistemsko i zakonsko unapređenje položaja žena u svim oblastima života, poštovanje načela rodne ravnopravnosti i ljudskih prava, pa je time ovakva saradnja neophodna.