U četvrtak 4. februara 2016. godine u Holu Pokrajinske vlade sa početkom u 12 časova biće održana svečanost povodom potpisivanja i uručivanja 74 ugovora sa bračnim parovima kojima su odobrena sredstva po Konkursu za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji AP Vojvodine.

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je u julu 2015. godine drugi Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom koji žele da učestvuju u revitalizaciji vojvođanskog sela i stvaraju uslove za život svojih porodica na selu, a nisu vlasnici bilo kakve nepokretnosti.

Cilj je bio podstaknuti razvoj ruralnih sredina, poboljšati demografsku strukturu, unaprediti ekonomski položaj žena i povećati broj žena vlasnica nepokretnosti.

Konkurs u vrednosti 68 miliona dinara kreiran je u nastojanju da potencijali i kapaciteti vojvođanskih sela dođu u fokus javnih politika i ponude bračnim parovima vojvođanska sela kao moguću destinaciju i mesto za život.

Prvi konkurs je raspisan u novembru 2014. godine, na koji su se javile 344 porodice .

Dodeljena je 41 kuća u vrednosti od 40 miliona dinara.