Zavod za ravnopravnost polova održao je u subotu 12. maja 2018. u selu Novo Miloševo (opština Novi Bečej) drugu po redu “Izložbu preduzetničkih veština žena sa sela”.

Na izložbi se predstavilo 23 udruženja žena i preduzetnica iz opština Bečej, Novi Bečej, Ada, Zrenjanin i Kikinda. Posetioci su na izložbi mogli videti i probati proizvode od meda, domaće likere, vino, rukotvorine u dekupaž tehnici, nameštaj od pruća, nakit, domaći sir, slatke i slane proizvode od testa.

Izložbu su otvorili direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović, predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.
Prema rečima direktorke Zavoda, cilj izložbe je skrenuti pažnju javnosti na preduzetničke veštine žena sa sela koje uz podršku lokalne zajednice mogu biti pokretačka snaga sredine u kojoj žive.

Zavod za ravnopravnost polova kontinuirano putem javnih konkursa namenjenih unapređenju sopstvenog biznisa, pokušava da osnaži kako žene preduzetnice, tako i udruženja žena kako bi one sa svojom poslovnom idejom izašle na tržište i ekonomski ih osnažile, izjavila je direktorka Zavoda.

Zavod za ravnopravnost polova, kao pokrajinski mehanizam za ostvarivanje rodne ravnopravnosti u Vojvodini, već dugi niz godina, uz podršku Pokrajinske vlade, svojim programima podstiče rad i vidljivost žena sa sela, vodeći se činjenicom da doprinos žena seoskom turizmu može biti veoma dragocen u smislu očuvanja kulture nekog mesta, ali i poboljšanja opšte socio-ekonomske slike određenog ruralnog prostora.

Nakon Novog Miloševa, u subotu 19. 05. 2018. u selu Neštin biće održana “Izložba preduzetničkih veština žena” u gradu sa ciljem da se predstave radovi, proizvodi i rukotvorine žena iz opštinskih udruženja iz Bačke Palanke, Beočina, Šida i Sremske Mitrovice.

Video prilog sa izložbe