Zavod za ravnopravnost polova u okviru XIII Noći muzeja u Novom Sadu učestvuje sa izložbom

ČAROBNA POZORNICA

Bulevar Mihajla Pupina 16, Hol zgrade Vlade APV

Subota, 21.05.2016, 18-24 časova

Izložbeni program Zavoda za ravnopravnost polova pod nazivom “Čarobna pozornica” pokušaće da dočara svet magijskih likova u izvedbi seoskih udruženja žena u Vojvodini.

Posetioci izložbe imaće priliku da vide ručno pravljena strašila, veštice, anđele i vile iz kolekcija 22 udruženja žena.

Učestvuju udruženja žena iz Pećinaca, Srpskog Itebeja, Grgurevaca, Golubinaca, Pivnica, Stepanovićeva, Panonije, Bezdana, Banatskog Višnjićeva, Ledinac, Dobrinaca, Bikića Do, Prigrevice, Torka, Deča, Bačkog Maglića, Banatskog Novog Sela, Rakovca, Stanišića, Belog Blata, Čalme i Šašinaca.

Zavod za ravnopravnost polova četvrti put učestvuje u manifestaciji Noć muzeja sa namerom da ove godine u kontekstu teme Večita snaga smeha, kao moćnog pokretača i inspiracije za dela koja su obeležila svetsku književnost i umetnost, predstavi i promoviše društvenu grupu žena sa sela, njihovo stvaralaštvo, kapacitete i domete. Od svog osnivanja Zavod posvećeno radi na osnaživanju i edukaciji žena na selu u Vojvodini, i promociji značaja njihovog aktivnog učešća u javnom životu i razvojnim politikama zajednica.