U ponedeljak, 18. decembra 2017. godine u Skupštini AP Vojvodine održana je svečanost povodom uručenja ugovora bračnim parovima koji su na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova dobili bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom.

Ugovore za 43 bračna para sa teritorije Vojvodine uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakavši da opredeljenje porodica da svoj život započnu ili nastave na selu zaslužuje poštovanje i da to Pokrajinsku vladu dodatno obavezuje da snažnijim delovanjem podrži njihove aktivnosti i inicijative kako bi se sela u Vojvodini revitalizovala.


Na кonkurs koji je trajao od jula do septembra 2017. godine, stigle su 282 prijave, što govori o velikom interesovanju mladih kojima treba pomoć da reše egzistencijalno pitanje. Pored podsticaja razvoja ruralnih sredina i poboljšanja demografske strukture Vojvodine, cilj konkursa je bio i ekonomsko osnaživanje žena i povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti jer je ovo bila prilika da se kuća sa okućnicom ravnopravno uknjiži na muškarca i ženu.