Имајући у виду чињеницу да су жене у мањим срединама недовољно информисане о здравствeној заштити и правима која имају, као и да не постоје адекватне специјалистичке службе здравствене заштите жена, Завод за равноправност полова ће у оквиру програма Унапређена информисаност жена о једнаком приступу здравственим услугама и елиминисању дискриминације жена у области здравствене заштите“ одржати три информативна округла стола под називом Женино здравље је њена снага“ намењених едукацији жена са села.

Предавања ће бити одржана у сарадњи са локалном самоуправом Врбас у три села са територије општине, а прво у низу биће одржано у петак, 23. марта 2018. године у Бачком Добром Пољу (Месна заједница, Маршала Тита 122) са почетком у 18 часова.

Друга два округла стола биће одржана у Савином Селу 30. марта 2018. године и у Куцури – 13. априла 2018. године, такође у просторијама локалних месних заједница са почетком у 18 часова.

На округлом столу обратиће се Предраг Радовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова, директорка Завода за равноправност полова Диана Миловић, заменице покрајинског омбудсмана задужена за област равноправности полова Снежана Кнежевић и др Даницa Драгнић, специјалисткиња гинекологије и акушерства која ће одржати стручно предавање о здравственој заштити жена.

Обавеза  наше државе је да елиминише или смањи дискриминацију жена у области здравствене заштите предузимањем посебних мера које ће допринети ефективном остваривању права на здравствену заштиту; равноправан приступ здравственим услугама, посебно оним у вези са планирањем породице, посебне здравствене услуге које се односе на трудноћу, порођај, постпорођајни период, као и бесплатне услуге тамо где је неопходно.