U Kikindi je 3. juna na centralnom gradskom trgu, u organizaciji Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, prvi put održana izložba preduzetničkih veština žena iz grada. Bio je to nastavak prve izložbe koja je održana 20. maja u Čelarevu koja je prikazala preduzetničke veštine žena sa sela.

Time je Zavod kao organizator obe izložbe promovisao veštine udruženja sa teritorije Bačke i Banata.

Svoje radove je izložilo više od 40 udruženja iz Pančeva, Zrenjanina i Kikinde. Na izložbi su takođe učestvovali i muškarci kao članovi udruženja.

Izložbu je otvorila direktorka Zavoda Diana Milović i tom prilikom rekla kako će se manifestacije u vidu izložbi nastaviti na teritoriji cele Vojvodine. Na taj način, pokazaćemo sve ono što udruženja rade, izneti na trgove gradova i sela njihove radove jer velika je šteta da takvi proizvodi ostanu samo na nivou hobija.

Cilj je da se udruženja prvo upoznaju među sobom, da prepoznaju eventualne buduće partnere sa kojima bi se možda mogli u budućnosti dogovarati o zajedničkom nastupu na tržištu.

Na izložbi su se mogli videti kulinarski specijaliteti udruženja iz Banata, ručni radovi, ali i preduzetnici koji su sa svojim proizvodima već na tržištu. Oni su posebno interesantni jer imaju iskustvo nastupa na ovakvim manifestacijama i mogu da ga podele sa udruženjima koji bi hteli da registruju pravno lice i svoj hobi pretvore u posao od koga mogu živeti.

Učesnicima izložbe obratio se i Sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, rekavši da je Pokrajinska vlada spremna da podrži ovakve manifestacije i da njegov Sekretarijat, u saradnji sa Zavodom za ravnopravnost polova, aktivno radi na podršci udruženjima kroz konkurse i druge vidove saradnje sa njima.

Ta podrška će u budućnosti biti još veća, jer se primetilo da se udruženja rado odazivaju ovakvim izložbama i da imaju šta da pokažu.

Izložbu, koju je bila posećena od strane građanki i građana Kikinde, ali i iz drugih mesta Banata zatvorila je direktorka u 13 časova.