У Кикинди је 3. јуна на централном градском тргу у организацији Покрајинског завода за равноправност полова, први пут одржана изложба предузетничких вештина жена из града. Био је то наставак прве изложбе која је одржана 20.маја у Челареву која је приказала предузетничке вештине жена са села.

Тиме је Завод као организатор обе изложбе промовисао вештине удружења са територије Бачке и Баната.

Своје радове је изложило више од 40 удружења из Панчева, Зрењанина и Кикинде. На изложби су такође учествовали и мушкарци као чланови удружења.

Изложбу је отворила директорка Завода Диана Миловић и том приликом рекла како ће се манифестације у виду изложби наставити на територији целе Војводине. На тај начин, показаћемо све оно што удружења раде, изнети на тргове градова и села њихове радове јер велика је штета да такви производи остану само на нивоу хобија.

Циљ је да се удружења прво упознају међу собом, да препознају евентуалне будуће партнере са којима би се можда могли у будућности договарати о заједничком наступу на тржишту.

На изложби су се могли видети кулинарски специјалитети удружења из Баната, ручни радови, али и предузетници који су са својим производима већ на тржишту. Они су посебно интересантни јер имају искуство наступа на оваквим манифестацијама и могу да га поделе са удружењима који би хтели да региструју правно лице и свој хоби претворе у посао од кога могу живети.

Учесницима изложбе обратио се и секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, рекавши да је Покрајинска влада спремна да подржи овакве манифестације и да његов Секретаријат, у сарадњи са Заводом за равноправност полова, активно ради на подршци удружењима кроз конкурсе и друге видове сарадње са њима.

Та подршка ће у будућности бити још већа, јер се приметило да се удружења радо одазивају оваквим изложбама и да имају шта да покажу.

Изложбу, коју је била посећена од стране грађанки и грађана Кикинде, али и из других места Баната затворила је директорка у 13 часова.