Завод за равноправност полова одржаће у суботу 20. маја 2017. године “Изложбу предузетничких вештина жена на селу” на платоу основне школе “Здравко Челар” у Челареву у периоду од 9 до 12 часова. Изложба ће обухватити ручне радове и прехрамбене производе жена из Бачке Паланке, Бачког Петровца, Бача и Беочина са намером да се скрене пажња јавности на мање средине и  на предузетничке и туристичке потенцијале које могу имати производи и рукотворине сеоских жена.

Производња рукотворина, као други извор прихода за пољопривредна газдинства након примарне пољопривреде, јесте перспективна грана која уз минимална улагања може да обезбеди самозапослење и извор прихода за преко хиљаду жена из свих крајева Војводине и допринесе промени имиџа и земље и региона. 

Завод за равноправност полова већ дуги низ година, уз подршку Покрајинске владе, својим програмима подстиче рад и видљивост жена са села, водећи се чињеницом да допринос жена сеоском туризму може бити веома драгоцен у смислу очувања неког места, али и побољшања опште социо-економске слике одређеног руралног простора.