U ponedeljak, 11. juna 2018. godine u Holu Pokrajinske vlade sa početkom u 9.30 časova biće održano svečano uručenje i potpisivanja ugovora sa 30 bračnih parova kojima su odobrena sredstva po „Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom“.

Konkurs već četvrtu godinu zaredom sprovodi Zavod za ravnopravnost polova, a Pokrajinska vlada je za ovaj program izdvojila 180 miliona dinara iz budžeta.
Ciljevi Konkursa bili su usmereni na podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta, kao i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti.

Budući da je jedan od ciljeva Konkursa bio i ekonomsko osnaživanje žena i povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti, do sada je 188 žena postalo suvlasnica nekretnine na selu.

Na svečanosti će se obratiti Diana Milović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova i Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, koji će dobitnicima i dobitnicama sredstava uručiti ugovore za kuće.