У циљу развоја женског предузетништва у руралним срединама на подручју Војводине, организована је обука жена “Отворене школе едукације” у области органске производње, покренут од стране Завода за равноправност полова, и у петак, 10. јула у Белом Блату реализован је још један пројекат „ОРГАНСКА ПРОИЗВОДЊА – шанса за Белоблаћанке“, од укупно 8 подржаних пројеката, у 2015. години.

На едукативно – промотивном скупу учествовало је велики број представница женских организација из околних банатских насеља као и сви заинтерсовани за примену и пласман органске производње.

У истраживачком центру у Белом Блату, присутнима се обратила Весна Шијачки, директорка Завода за равноправност полова, у вези идеје, подршке и реализованих активности које афирмишу сеоске жене да стекну знање о органској производњи и примене у био-баштама.

Затим су следиле презентације: „Чудесан свет биобаште“, проф.др емерита Бранка Лазић, „Сертификат и пласман органских производа“, Ненад Новаковић и „Значај заштите природе и органске производње као потенцијални локални бренд“, мр Оливиа Тешић. Након едукативног дела, организован је практичан део пројектних активности, обиласком био башта Марике Вршка Јонош, Ануш Шимон и Габријеле Годе, учеснице „Отворене школе едукације“ и чланице Клуба жена Бело Блато, које су присутнима представиле своје био баште, резултате и размениле искуства о примени усвојених знања о органској производњи.