Директорка Покрајинског завода за равноправност полова Диана Миловић учествовала је у уторак 16. маја 2017. године у Радном састанку поводом обележавања десет година рада Савета за родну равноправност града Панчевa.

У име града домаћина, састанак су отворили Милица Тодоровић, председница Савета за родну равноправност, Тигран Киш, председник Скупштине града Панчевa и Весна Вујовић, заменица председнице Женске одборничке мреже. 

Радном састанку су такође присуствовале и представнице удружења жена са територије града Панчево, представница ромских активисткиња, чланице Женске одборничке мреже, представнице Сигурне куће, омбудсманка, чланови и чланице Локалне мреже за превенцију дискриминације и подршку ЛГБТ особама, представнице особа са инвалидитетом, као и чланови и чланице Савета за родну равноправност града Панчевa.

Према речима Милице Тодоровић, десетогодишњица рада Савета за родну равноправност био је повод да се окупи женска заједница са територије града Панчевa и представе резултати рада Савета од формирања до данас, као и да се успоставе нови модели дијалога и повезивања цивилног сектора са институцијама.

“Савет за родну равноправност града Панчевa јесте пример успешног модела локалног механизма за родну равноправност. Својим дугогодишњим радом и значајним активностима он представља пример добре праксе у овој области, што није случај са свим родним механизмима у Војводини и зато Завод за равноправност полова настоји да разним кампањама и акцијама то промени. Подршка локалне самоуправе у раду локалних механизама је јако важна, а то се у примеру Панчева види”, изјавила је директорка Завода Диана Миловић.