Директорка Завода за равноправност полова Станислава Малић-Гостовић учествовала је 23. марта 2023. године у Пивницама у округлом столу Месец срећних жена на тему „Пут који свака жена мора да прође до успеха“.

Директорка је том приликом представила делатност Завода за равноправност полова и све активности које установа реализује, са нагласком на промотивне програме који су у вези са темом округлог стола. Представљена је једна од највећих промотивних активности установе – Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини који се одржава од 2010. године и који на најлепши начин промовише жене са села. Такође су представљени и актуелни конкурси установе, и онлајн База података удружења жена из Војводине која има за циљ да жене са села и њихове активности и производе учини доступним и видљивим у јавности.

Директорка је истакла да су активности Завода усмерене на различите циљне групе, од физичких лица, предузетница, удружења жена и грађана, па до локалних самоуправа и других институција и да на тај начин концепт родне равноправност има и своју практичну примену у свакодневном животу.

„Реализовањем наших програма на територији Војводине и остваривањем сарадње са различитим организацијама на локалном, покрајинском и републичком нивоу, Завод  значајно доприноси процесу популаризације и институционализације принципа родне равноправности и јавне политике једнаких могућности за све грађане и грађанке.“ – рекла је на крају свог обраћања директорка Станислава Малић-Гостовић.

Догађај је организовао Савет за родну равноправност СО Бачка Паланка, а говорници и говорнице на округлом столу су били представници и представнице свих релевантних институција које се баве родном равноправношћу и борбом против дискриминације. Округли сто је био прилика да се покрене дискусија о родној равноправности у пракси и укаже на положај жена у Војводини у различитим сферама – у локалној заједници, политичком животу, предузетништву, али и да се представи њихова улога као локалних чуварки традиције.