Direktorka Zavoda Diana Milović otvara manifestaciju “Dunavski vez”

Direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović otvorila je u subotu 16. septembra 2017. godine u Bačkoj Palanci petu po redu međunarodnu manifestaciju „Dunavski vez“.
U organizaciji udruženja žena Zlatne ruke, manifestacija je ove godine okupila više od pedeset ljubitelja ručnih radova udruženja žena iz Vojvodine i regiona, koje su ovom prilikom izlagale i prodavale heklane zavese, rukavice, marame, štrikane šalove i kape, dekupaž, kao i još mnogo ručno rađenih umetnina.

Svake godine na manifestaciji se uručuje nagrada Dunavski cvet, a glavna nagrada je originalna ručno rađena bačka narodna nošnja. Osnovni cilj manifestacije jeste sakupiti narodne nošnje i otvoriti Muzej narodnih nošnji u Bačkoj Palanci, kako bi se na jednom mestu čuvala narodna tradicija. Ideju, već petu godine podržavaju svi učesnici manifestacije i organizatorima na poklon, ostavljaju deo neke nošnje ili komad ručnog rada.

Manifestacija je brendirana od strane Regionalne razvojne agencije Bačke sa ciljem da okupi udruženja žena iz Dunavskog regiona i predstavi njihove proizvode i aktivnosti, a Privredna komora Srbije je od 2000 manifestacija ovakvog tipa, „Dunavski vez“ proglasila jednom od tri najbolje.
Zavod za ravnopravnost polova od svog osnivanja kontinuirano prati rad udruženja žena iz Vojvodine i putem podsticajnih aktivnosti unapređuje i promoviše njihov rad.