Директорка Завода Диана Миловић отвара манифестацију “Дунавски вез”

Директорка Покрајинског завода за равноправност полова Диана Миловић отворила је у суботу 16. септембра 2017. године у Бачкој Паланци пету по реду међународну манифестацију „Дунавски вез“.
У организацији удружења жена Златне руке, манифестација је ове године окупила више од педесет љубитеља ручних радова удружења жена из Војводине и региона, које су овом приликом излагале и продавале хеклане завесе, рукавице, мараме, штрикане шалове и капе, декупаж, као и још много ручно рађених уметнина.

Сваке године на манифестацији се уручује награда Дунавски цвет, а главна награда је оригинална ручно рађена бачка народна ношња. Основни циљ манифестације јесте сакупити народне ношње и отворити Музеј народних ношњи у Бачкој Паланци, како би се на једном месту чувала народна традиција. Идеју, већ пету године подржавају сви учесници манифестације и организаторима на поклон, остављају део неке ношње или комад ручног рада.

Манифестација је брендирана од стране Регионалне развојне агенције Бачке са циљем да окупи удружења жена из Дунавског региона и представи њихове производе и активности, а Привредна комора Србије је од 2000 манифестација оваквог типа, „Дунавски вез“ прогласила једном од три најбоље.
Завод за равноправност полова од свог оснивања континуирано прати рад удружења из Војводине и путем подстицајних активности унапређује и промовише њихов рад.