Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisao je za privredna društva i preduzetnice Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podršku razvoja i afirmacije ženskog preduzetništva u 2022. godini sa ciljem jačanja žena preduzetnika i privrednih društava, odnosno mikro i malih preduzeća u kojima su većinski vlasnici žene, a koje posluju na teritoriji AP Vojvodine.
Namera je unaprediti njihovo poslovanje, potpomoći kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, rast prihoda i unapređenje tehnologija procesa proizvodnje odnosno pružanja usluga.

Predmet javnog konkursa je finansiranje kupovine opreme, a pravo učešća imaju privredna društva i preduzetnici sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji AP Vojvodine. Ukupna sredstva koja se dodeljuju po konkursu iznose 13.350.250,00 dinara, a visina traženih sredstava, uključujući i PDV, ne može biti manja od 150.000,00 dinara, odnosno veća od 445.000,00 dinara po pojedinačnoj prijavi.

Oblast ekonomskog osnaživanja žena spada u jedan od prioritetnih zadataka Zavoda za ravnopravnost polova. Ekonomsko osnaživanje žena obuhvata kreiranje programa, akcija, kampanja i drugih aktivnosti kojima se podstiče zapošljavanje, samozapošljavanje i bolji ekonomski položaj žena u oblasti ekonomskog razvoja.

Konkurs je otvoren do 4. novembra 2022. godine, a sve informacije u vezi sa konkursom kao i načinom za apliciranje možete pogledati ovde