Директорка Завода за равноправност полова Станислава Малић-Гостовић учествовала је у среду, 15. децембра 2021. године у Дому културе у Шимановцима на трибини под називом “Превенција насиља над женама”.

Трибина је одржана у оквиру пројекта “Заједно смо јаче” који за циљ има отварање локалне канцеларије на територији општине Беочин за пружање подршке женама у ситуацији насиља, као и развијање свих расположивих механизама у локалној средини када је овај друштвени проблем у питању.

Пројекат реализује Удружења жена “Горска ружа” из Раковца уз финансијску подршку Завода за равноправност полова.

“Удружења жена са села попут раковачке “Горске руже”, “Шимановчанки” и “Сремица” из Пећинаца су веома важне у својим локалним срединама јер могу бити посредник између жена које су потенцијално у ризику од насиља или оних које су веће преживале насиље, с једне стране и прве доступне помоћи на локалном нивоу, с друге стране. Понекад су оне те које могу бити прве у овом ланцу подршке и зато је важно да буду оснажене и добро информисане.” – истакла је директорка Завода Станислава Малић-Гостовић.

 

Трибина је одржана у сарадњи са општином Пећинци и  Удружењем жена “Шимановчанке”, а поред директорке Завода обратиле су се и председница Скупштине Општине Пећинци Дубравка Ковачевић-Суботички и директорка Центра за социјални рад – Пећинци Биљана Јовичић.