Завод за равноправност полова одржао је у суботу 12. маја 2018. у селу Ново Милошево (општина Нови Бечеј) другу по реду Изложбу предузетничких вештина жена са села”.
На изложби се представило 23 удружења жена и предузетница из општина Бечеј, Нови Бечеј, Ада, Зрењанин и Кикинда. Посетиоци су на изложби могли видети и пробати производе од меда, домаће ликере, вино, рукотвoрине у декупаж техници, намештај од прућа, накит, домаћи сир, слатке и слане производе од теста.

Изложбу су отворили директорка Завода за равноправност полова Дианa Миловић, председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.
Према речима директорке Завода, циљ изложбе је скренути пажњу јавности на предузетничке вештине жена са села које уз подршку локалне заједнице могу бити покретачка снага средине у којој живе.

 Завод за равноправност полова континуирано путем јавних конкурса намењених унапређењу сопственог бизниса, покушава да оснажи како жене предузетнице, тако и удружења жена како би оне са својом пословном идејом изашле на тржиште и економски их оснажиле, изјавила је директорка Завода.

Завод за равноправност полова, као покрајински механизам за остваривање родне равноправности у Војводини, већ дуги низ година, уз подршку Покрајинске владе, својим програмима подстиче рад и видљивост жена са села, водећи се чињеницом да допринос жена сеоском туризму може бити веома драгоцен у смислу очувања културе неког места, али и побољшања опште социо-економске слике одређеног руралног простора.

Након Новог Милошева, у суботу 19. 05. 2018. у селу Нештин биће одржана Изложба предузетничких вештина жена у граду са циљем да се представе радови, производи и рукотворине жена из општинских удружења из Бачке Паланке, Беочина, Шида и Сремске Митровице.

Видео прилог са изложбе