Zavod za ravnopravnopravnost polova održao je od 16. do 18. juna trodnevni seminar u Vrdniku za preduzetnice i preduzetnike pod nazivom „Akademija veština“.

U „Akademiji veština“, kao prvom programu ovakve vrste koji je Zavod osmislio, učestvovalo je 25 polaznika i polaznica od kojih su najveći broj činile predstavnice udruženja žena iz Vojvodine i nekoliko preduzetnica i preduzetnika vlasnika i vlasnica malih preduzetničkih radnji. Polaznici i polaznice odabrani su nakon javnog poziva, prema kriterijumima koji su bili ustanovljeni od strane Zavoda.

Na predavanjima su polaznici imali priliku da dobiju informacije o tome kako pokrenuti sopstveni posao, kako napraviti biznis plan, kako obezbediti izvore finansiranja, kako voditi poslovne knjige, kreirati brend i plasirati ga na tržište. Ono što je naišlo na veliko odobravanje svih polaznika i polaznica Akademije jeste predavanje o marketingu i javnom nastupu, kao kruni prodaje sopstvenog proizvoda, zbog reklamiranja i plasiranja svog brenda kupcima.

„Akademija veština“ je održana u prelepom fruškogorskom mestu Vrdnik, u novom apartmanskom naselju Sunčani breg, gde su polaznici i polaznice imali apsolutni mir i smeštaj dostojan ovakvog dešavanja, tako da su se u potpunosti mogli posvetiti sticanju praktičnih i teorijskih znanja iz oblasti preduzetništva.

Akademiju su posetili i podržali pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, zatim Zdravka Milenković, pomoćnica u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Vlade Republike Srbije, kao i pokrajinski poslanik u Skupštini AP Vojvodine Goran Gonđa.

Seminar je zatvorila direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović zahvalivši se svim polaznicima i polaznicama na učestvovanju u seminaru i uručivši im povrdu o završenoj trodnevnoj obuci na „Akademiji veština“.

 

 

 

 

 

Prilog o održanoj obuci možete pogledati ovde