У сарадњи са Амбасадом Израела и организацијoм НАЛЕД, у Сомбору је 29. јуна 2017. године, у свечаној сали Жупаније, одржан округли сто „Улога жена у привреди и друштву“. Разговарало се о подстицању женског предузетништва, запошљавању и оснаживању жена на руководећим позицијама.

Искуства из Израела поделила је Рина Бар-Тал, емеритус, председница Израелске женске мреже.

Присутнима се обратио покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, истакавши да за Покрајинску Владу, као и Секретаријат на чијем је челу, постоји један врло јасан циљ по питању женског предузетништва, а то је да се учини све како би се потенцијал женског предузетништва развио што брже и што масовније.

Директорка Покрајинског завода за равноправност полова, Диана Миловић, у панел дискусији, представила је рад Завода, истакавши важност постојања једног оваквог државног механизма, који се бави искључиво родном равноправношћу. Она је истакла значај подршке и сарадње Секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, јер заједничким радом и програмима који се надовезују, може се озбиљно радити на економском оснаживању жена, што је предуслов за њихов даљи рад. Такође, директорка је представила и остале делатности којима се Завод бави, истакавши издавачке, истраживачке, едукативне, подстицајне и промотивне активности, као нешто чиме се, на овим просторима, бави једино Завод за равноправност полова. Из тога се може закључити да је АП Војводина кредибилан саговорник на тему родне равноправности и има искуство које може поделити са осталим родним механизмима.

Овај округли сто представља другу у низу радионица са међународним стручњацима, које Амбасада Израела организује у сарадњи са НАЛЕД-ом и градом Сомбором, поводом обележавања Дана независности Израела и 25 година од успостављања дипломатских односа ове земље и Србије.