XII по реду Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини биће одржан у суботу 30. октобра 2021. године на платоу испред зграде Градске управе у Панчеву у периоду од 11- до 15 часова.

Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини је традиционална манифестација Завода која се сваке године одржава у другом граду Војводине а поводом обележавања Међународног дана сеоских жена (15. октобар), када земље широм света различитим активностима указују на посебан допринос жена на селу, на њихову кључну улогу на селу у унапређењу пољопривреде и руралног развоја, унапређењу квалитета хране и елиминисању сиромаштва на селу.

Изложба стваралаштва сеоских жена има за циљ да промовише друштвену групу жена из руралних подручја Војводине, њихов активизам, креативност и предузетнички потенцијал. Ово је прилика да се посетиоци, али и представници институција, стручна јавност и медији упознају са богатим стваралаштвом сеоских жена које представљају значајан ресурс за развој пољопривреде, туризма али и локалних заједница уопште.

Сваке године својe производe из домаће радиности, пре свега рукотворинe, вез, тканице, сувенире и традиционалну војвођанску храну припремљену по старинским рецептима, представи близу 200 сеоских удружења жена из свих општина и градова Војводине.

Манифестација је изложбено-продајног карактера, а улаз је бесплатан.

Догађај се одржава у организацији града Панчево под покровитељством Завода за равноправност полова и Покрајинске владе.